Asezat la poalele muntilor Carpati, pe malul Argesului, orasul Curtea de Arges imbina istoria cu credinta si arhitectura. Acesta a cunoscut gloria inceputurilor neamului fiind prima resedinta a Tarii Romanesti, luandu-si numele Argedava.
Tihna orasului este strajuita de numeroasele lacasuri de rugaciune, datand din cele mai vechi timpuri. Dintre monumentele ce au fost faurite de-a lungul veacurilor, unul dintre cele mai valoroase ramane Biserica lui Neagoe Basarab, construita intre 1515-1517. Arhitectura acestei biserici l-a fermecat pe regele Carol I, hotarand sa devina necropola pentru familia regala. Manastirea troneaza asupra orasului, intarind puterea spirituala a locului. Inconjurata de un parc primitor si linistit este spatiul ideal de plimbare si recreere. Povestea Mesterului Manole si a sotiei sale Ana, incanta vizitatorii si adauga inca o fila istoriei fantastice a acestui monument incarcat de magie si mister. De la Fantana lui Manole se vede spre apus fosta Bolnita a manastirii, monument istoric.
Biserica Domneasca este un adevarat tezaur al picturii romanesti, fiind cel mai important monument de arta si arhitectura medievala romaneasca. Biserica este pur bizantina si cuprinde scene unicat cu Fecioara Maria. San Nicoara este o anexa a Bisericii, legata printr-un tunel de aceasta. Enigmaticele ruine “soptesc” legende de demult uitate, ale Doamnei Clara si Vladisvlav Vlaicu, celor care stiu sa le asculte.
Un alt edificiu important al orasului este Biserica Olari,fondata de Breasla Olarilor, lacasul are un farmec aparte mai ales datorita frescelor pictate pe peretele de est, prezentand moartea.
Pentru “o vizita” inapoi in timp, Curtea de Arges reprezinta locatia ideala. Un oras incarcat de istorie si misticism,cu povesti la tot pasul si legende nemuritoare.