25 Feb

New food concept by THR CENTER

New food concept by THR CENTER

 

Noul concept al Hotelului THR , Restaurantul THR Food , vine cu un meniu diferit de cel cu care suntem deja obisnuiti . Ne-am propus sa facem special pentru dumneavoastra , preparate extrem de gustoase si totodata foarte sanatoase .

Astazi vom aborda un element de baza , al gastronomiei, si anume pestele .

Pestele este foarte gustos , indiferent de cum este preparat . Fiert , prajit sau fript , sub forme de antreuri sau salate , ori ca fel principal . Pestele este considerat un aliment complet , datorita beneficiilor pe care le aduce asupra organismului uman, in primul rand prin aportul bogat de acizi grasi omega 3 , pe care niciun alt aliment nu ii poate asigura intr-o asemenea concentratie si calitate .

Pestele este recunoscut ca fiind un aliment foarte hranitor cu o bogata sursa de proteine si putine calorii, carnea lui avand compozitia nutritionala a carnurilor de pasari si mamifere: 16-20g proteine/100g.

O ideala sursa de minerale, pestele asigura un aport important de calciu, magneziu, care are efect antistres dar si sodiu si potasiu importante pentru sanatatea sistemului nervos.

Oligoelementele precum zinc, fluor, mangan, iod sau seleniu poarta rolul de catalizator pentru organism, ajutandu-ne sa functionam cum trebuie .

Consumand peste in mod regulat, acizii grasi Omega 3:

Reduc depresia

Intaresc oasele

Cresc functionarea sistemului imunitar

Sustin inima sanatoasa

Reduc inflamatia corpului

Mentin pielea sanatoasa

CONSUMATI PESTE cel putin de 2 ori pe saptamana si in special pestele gras: somonul, macroul, pastravul, tonul, gatit la gratar sau la cuptor.

BENEFICII SI AVANTAJE IN CONSUMUL DE PESTE

SOMONUL = PIELE SANATOASA
MACROUL = METABOLISM ECHILIBRAT
PASTRAVUL = CORP TONIFIAT
TONUL = BUN ANTIINFLAMATOR

Incepeti chiar de azi sa consumati acest superaliment cu grasimi benefice. Sunt cele mai bogate surse de RPA si DHA – cele mai puternice grasimi omega-3.

Numai 2 portii de peste gras pe luna pot reduce riscul unui accident cerebral cu 40%, 2 portii pe saptamana scad riscul unui atac de cord cu 59%. Totusi, cei mai multi dintre noi mananca doar 120g de peste pe luna!

 

Tips-uri la cumpararea pestelui :

Nu trebuie sa fii expert ca sa cumperi peste, dar cateva sfaturi va prind bine.

Pestele este proaspat daca:

  • Ochii sunt limpezi, iar solzi luciosi;
  • Branhiile sunt vii colorate, in rosu inchis;
  • Miroase a apa de mare, apa sarata;
  • Carnea este tare, iar daca incerci sa il indoi, coada nu atinge capul;
  • Fileurile au un aspect placut, lucios, nu sunt uscate.

Ca un preparat reprezentativ al locatiei noastre , de aceasta data , am ales somonul . Preparatul ales , imbina trei elemente importante ale bucatariei internationale intr-o coloristica si armonie perfecta :

Somonul norvegian – renumit pentru continutul ridicat de omega

Salsa de rosii      – un preparat proaspat , cu gust usor acid , de origine mexicana

Pesto de busuioc   – un preparat de origine italiana ce imbina placut gustul si aroma binecunoscutului busuioc , cu samburi proaspat prajiti de pin , ulei de masline si parmezan .

Totul se imbina intr-o armonie de gusturi si arome , special pentru a ne incanta papilele gustative .

Felia proaspata , de paine prajita , aduce plusul de armonie si completeaza intru-totul preparatul nostru, denumit Crispy Skin Salmon .

 

 

Leave a Reply